
Zwłaszcza walory smakowe są cenione w czasie zabawy weselnej i są szczególną wizytówką państwa młodych. W ostatnim czasie narodził się trend, by weselny torcie (polecamy pod tym linkiem) komponował się w całe przyjęcie weselne. Komponować się ma zarówno forma, jak i jego wygląd. I faktycznie na jakość tortu mają wpływ nie tylko jego smak, ale także forma, kolor oraz styl. Dużym walorem jest również nietuzinkowość tortu urodzinowego czy weselnego. To przecież urodziny czy wesele konkretnej osoby. Dlatego zarówno impreza weselna, jak i torcie (polecamy tutaj) powinny być jedyne w swoim rodzaju. Kopiowanie innych zwyczajów jest bezpiecznym sposobem, lecz nie zdobędzie się w taki sposób poklasku. Ciekawą ofertę posiada sieć Sweet-Home – kawiarnia Warszawa
W ostatnim czasie bardzo popularne w okresie wesel stały się torty muffinowe. Kilkupiętrowa patera i ułożone na niej babeczki niewątpliwie robią wrażenie na zaproszonych gościach. Góra owego tortu jest zakończona niewielkim torcikiem, który ma zostać poddany symbolicznemu pokrojeniu przez nowożeńców.

Ostatnio stały się także modne niewielkie torciki. Ich zaletą jest nietuzinkowy wygląd i taki sam smak. Swój fantastyczny smak zawdzięczają temu, że są zamknięte w małej foremce. Każdy z imprezowiczów dostaje taki niewielki tort i delektuje się nieutraconym smakiem. Owa świeżość wynika z faktu, że torty są szczelnie zamknięte w paczce. Dużo różnych tortów na
Moda na babeczki wciąż powraca. Wydaje się, że wyroby tego rodzaju nigdy nie wyjdą z mody. Małe, lecz mające zarówno walory estetyczne, jak i smakowe, od dawna zadowalają najbardziej wysublimowane gusta gości. Zaleca się, by ich forma dobrze komponowała się z daną porą roku. I tak jesienią warto postarać się o motywy złotych liści, a latem o to, aby babeczki zawierały w swoim składzie świeże owoce.