Kliknij na ten odnośnik i zgłąb więcej szczegółów w tekście – tamte wiadomości powiększą Twoją wiedzę na rozpatrywany w powyższym tekście temat!
Jeśli zamkniemy oczy i wymarzymy sobie, okazałe, soczyste jabłka czy pachnące gruszki czy inne krajowe owoce Polska serwuje je wszystkie – w sadach w czystych rejonach naszego kraju.
Owoce i warzywa warto zjadać na surowo, mają wtedy najwięcej dobrych właściwości, ale możemy je też mrozić, podsuszać, zakisić i robić z nich różne przetwory. Jeżeli chcemy wykonać większe ilości przetworów na miesiące zimowe, można znaleźć hurtownię najbliżej naszego miejsca zamieszkania wpisując słowa „owoce warzywa hurt”. Warto wcześniej zaplanować sobie, które dokładnie sałatki czy sosy będziemy robić, by oszacować, ile kilogramów jarzyn i owoców będziemy potrzebować. Pozostałości można oczywiście zamrozić, ale dobrze jest znaleźć punkt sprzedający hurtowo i zakupy podzielić sobie na kilka razy. Polecamy Jabłka z Polski, sprawdź!

Istotne jest też to, aby zużywać składniki zakupione na targu lub giełdzie jak owoce warzywa hurt, które akurat w konkretnym czasie są najbardziej dojrzałe, soczyste i aromatyczne. Wtedy przetwory będą najlepsze. Podobnie z zamrażaniem – należy zamrażać owoce i jarzyny, które są bardzo dojrzałe, zdrowe. Przypilnujmy tego wybierając owoce hurt, ponieważ korzystniejsza cena może także czasami sugerować gorszą jakość. Najlepiej spożywać je kiedy jest na nie sezon – są wtedy najlepsze, wiemy, że nie były przechowywane długo w chłodniach i nie potraktowano ich konserwantami by nie zepsuły się w transporcie.
Dominujące w diecie polskie warzywa i owoce to naprawdę najlepszy wybór. Szczególnie kiedy znajdziemy dobrego dostawcę, który zaoferuje nam warzywa i owoce hurt. Przy większych zamówieniach możemy planować tygodniowe, różnorodne i zdrowe menu.